Workshop Pensen met Filip Rondou

Tickets

Workshop Pensen met Filip Rondou

Als een rasechte beenhouwer van opleiding, ben ik natuurlijk gepassioneerd door het principe dat een dier, geslacht voor de consumptie, helemaal moet opgebruikt worden van kop tot staart. Deze filosofie blijft me steeds bij als ik werk, verkoop in de winkel, karkassen aan het uitbenen ben en dus ook als ik worsten maak. Omdat worsten de manier van de beenhouwer is om alle niet-gebruikte delen zoals restjes vlees, eindjes en niet zo mooi vlees toch te verwerken in iets overheerlijk zoals een worst. Zalig toch. 

Ik heb worsten leren maken van de beste beenhouwer die ik ken, namelijk mijn eigen vader. Ik maak de worsten nog steeds zoals hij me geleerd heeft. Natuurlijk ben ik hiermee beginnen te experimenteren. Waar mijn vader enkel gewone braadworsten, merguez en chipolata's maakte, verkopen wij nu verschillende soorten grof gemalen varkensworsten met verschillende smaken zoals salcicia met venkelzaad of met parmezaan of de overheerlijke cheddarworst met koffie. Het leuke is dat je eens je een goede basis hebt van kwaliteitsvol vlees, je oneindig kan beginnen experimenteren. 

Een goede vriend van me vroeg enkele jaren geleden om een hotdog te maken van goede kwaliteit en zo ben ik begonnen met hotdogs. Dit leek me heel gemakkelijk maar was toch veel ingewikkelder dan ik gedacht had. De bestaande varianten op basis van weinig vlees en veel smaak additieven wou ik absoluut niet maken. Maar het duurde toch een tijdje vooraleer ik de techniek in de handen had. Dus experimenteer maar en blijf volhouden! De aanhouder wint. 

Spijtig genoeg hebben worsten niet zo een goede reputatie. Ze worden beschouwd als vettig en ongezond. Niets is minder waar. Alles begint met een goede basis dus een goede vlees-vet verhouding en natuurlijk vlees van goede kwaliteit. 

Met de workshop wil ik de liefhebber overtuigen dat worsten maken heel inspirerend en leuk is. Als je goede producten gebruikt, kunnen ze wel heel gezond en licht zijn. Op het einde van de workshop kunnen jullie genieten van een gebakken worstje met flatbread, dipsaus en een slaatje. 

Veel succes ! Filip Rondou, beenhouwer in hart en nieren


Tickets

Datum & Tijd
vrijdag 26 september 2025
18:00 21:00 (Europe/Brussels)

Toevoegen aan Agenda

Locatie

Sarah Renson (WS)

Tiensesteenweg 151
3000 Leuven
België
workshop@sarahrenson.be

Bekom de routebeschrijving

Organisator

Stefanie Vranken (WS)

workshop@sarahrenson.be